بسم الله الرحمن الرحیم 


یکی از ابتلائات دائمی انسان ها در مواجهه با رهبران و انسان های بزرگ هر عصر، عادی شدن کلمات و دستورات و دغدغه های آنان می باشد که می شود به آن حجاب معاصریت گفت. قبل از مواجهه با متن بیانیه گام دوم باید بدانیم که چه کسی و با چه پشتوانه و اندیشه ای آن را نگاشته است، اگر با این زمینه فکری به متن بیانیه بنگریم قطعا آن را #منشور_انقلاب_اسلامی خواهیم یافت.


نکته اول


مقام معظم رهبری چند خصوصیت دارد که باعث می شود این منشور تبدیل به یک متن ویژه گردد.


1⃣ ایشان #مجتهد و #اسلام_شناس است و کسانی که با متون اجتهادی و دقیق در ارتباط باشند می دانند که یک کلمه و جمله بدون التفات به مجموعه نظام اندیشه و عملکرد بیان نمی شود، پس باید تک به تک این جملات را در آنالیز و تحلیلی دقیق و عمیق بخوانیم و سعی کنیم ریشه و علل صدور آنها را بفهمیم تا ایمانمان به ارزش مندی این کلمات بالا رود. 


2⃣ یکی از ویژگی های بارز ایشان شناخت دقیق و تفصیلی از #شرایط_زمان و #مکان است. به گونه ای که می توان ایشان را یکی از آگاه ترین افراد به تاریخ ایران و جهان (خصوصا تاریخ معاصر ) دانست. این آگاهی در تحلیل ها و نظریاتی که ارائه می دهند هویداست. در بندهای ابتدایی بیانیه گام دوم می توان رشحاتی از این مسئله را یافت.


3⃣ ایشان فقیهی است که در مقام #حکومت_ظاهری برآمده اند و سی سال بر کشور اسلامی مدیریت کرده اند و توانسته اند با موفقیت آن را از وضعیت بد علمی، اقتصادی، اجتماعی، صنعتی و امنیتی به یکی از هشت (یا سیزده) #قدرت_برتر_جهان تبدیل کنند. (این آمار مربوط به مجله "american interest" است که در سال 2005 به مدیریت فرانسیس فوکویاما تاسیس شد. تمرکز این مجله بر #ت_خارجی، #امور_بین_المللی، #اقتصاد_جهانی و #امور_نظامی است. دو عامل تاثیر گذاری در رنک بندی امریکن اینترست: 

1. نفوذ و تاثیر گذاری در سایر کشورها

2. قدرت دفاعی و موشکی)


مقام معظم رهبری با این توان مدیریتی و موفقیت در عملکرد اکنون و پس از سی سال مدیریت، با استفاده از آموزه های اسلامی، آگاهی از تحولات ایران و جهان و تجربیات #چهل_ساله_انقلاب_اسلامی با نگارش این منشور، برنامه پیشرفت ایران را ارائه داده اند. این پشتوانه قوی ضروری می سازد برای فهم و عملیاتی سازی این برنامه جامع یک کار علمی قوی انجام گیرد. 


نکته دوم


تا قبل از خواندن این بیانیه برخی متون فاخر و مهم حضرت امام خمینی را محور شناخت و برنامه ریزی برای جوانان انقلابی میدانستیم. متونی مانند: 

«#منشور_ت»

«#منشور_برادری» 

«#وصیت_نامه_ی-الهی امام خمینی»

«پیام حضرت امام به مناسبت پذیرش #قطعنامه_598» 


و سایر متونی که هر کدام ارزش تدریس چندین ساعته دارند. هنوز هم که هنوز است این متون باید کار شود و عمق آنها استخراج شود اما زمانه به پیش رفته است و هرکس که فرصت خواندن و دانستن این متون را نداشته است نمی تواند متوقف شود و فرمان جدیدی صادر شده است. 


فرمان و بیانیه ای جامع که در آن سه گام اساسی طی شده است:

1⃣ اولا وضعیت ایران قبل از انقلاب بررسی شده است

2⃣ ثانیا تحلیلی از وضعیت ایران در دوره پس از انقلاب انجام گرفته است

3⃣ثالثا چگونگی طی مسیر برای رسیدن به قله موفقیت در آن بیان شده است. 


❗️امروز برای ایران و ایرانی تا رسیدن به قله های افتخار راهی به جز فهم و عمل به این بیانیه وجود ندارد.


نکته سوم


وقتی بدانیم برای این متن فاخر پشتوانه ای چنین مستحکم وجود دارد باید بند بند آن را با نگاهی علمی و به شیوه رایج در حوزه ها خواند و تحقیق و اجرا کرد چرا که مجتهدی با چنین سابقه و نگاهی قویم آن را نگاشته است. برای نمونه به یکی از موارد موجود در بیانیه اشاره می کنیم و برخی دقت های موجود در آن را می کاویم.


در بند ششم از «برکات بزرگ انقلاب اسلامی» مسئله ای را با عنوان «افزایش چشمگیر معنویت و اخلاق در فضای عمومی جامعه» مطرح می کنند که قبول آن برای بسیاری در نگاه بدوی مشکل است.

اکثر کسانی که در مورد معنویت و اخلاق در جامعه صحبت میکنند با مطرح کردن مواردی بعنوان شاخص محاسبه از افول معنویت و اخلاق دم می زنند. حجاب، سینما و رسانه ها، بانکداری، موسیقی و. مواردی است که مردم روزانه مشاهده می کنند و بعنوان ضعف اخلاق در دوره انقلاب اسلامی از آن نام می برند.

بر خلاف این برداشت که در بدنه مذهبی جامعه هم رایج است، مقام معظم رهبری از رشد اخلاق و معنویت بعنوان یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب صحبت می کنند. 

اینکه چنین نگاه و مدعایی چگونه ثابت می شود نیاز به دو پیش فرض دارد که اجمالا به آنها اشاره می کنیم:


 1⃣ ابتدا باید دید عیار معنویت و اخلاق چیست؟! وقتی این عیار مشخص شد می توان آن را سنجه قضاوت در مورد اخلاق در دوره انقلاب اسلامی قرار داد. 

طبیعتا رسیدن به چنین عیاری نیازمندی اسلام شناسی و اجتهادی قوی می باشد چرا که زمانه، زمانه حاکمیت و حضور اسلام در عرصه اجتماع اسلام است و نمی توان با پارامترهای دینداری فردی آن را سنجید.

اگر به امثله مقام معظم رهبری در پیشرفت معنویت دقت کنیم می بینیم که همه از اموری هستند که نیازمند انتخاب آگاهانه و پایبندی به هزینه های فردی و جمعی آن می باشد. مسئله ای مثل حضور در دفاع مقدس، پیاده روی اربعین، اردوهای جهادی و. که همه متضمن تحمل سختی، زحمت و دوری از لذات دنیوی است و #جوان_مومن بدون وجود پشتوانه فکری و معنوی قوی(خصوصا در دوره ای که لذت گرایی در اوج است) نمی تواند قدم در راه انتخاب آنها بگذارد.


2⃣ مسئله مهم دیگر نگاه واقعی و صحیح نسبت به دوره طاغوت و قبل از انقلاب می باشد. متاسفانه اکثر استنادات به دوره طاغوت بدون وجود آمارهای رسمی و بدون نگاه به واقعیات بدیهی و ملموس دوره پهلوی می باشد.


 این مسئله هم در زمینه های #اقتصادی وجود دارد و هم در مسائل #فرهنگی. مثلا وقتی میگوییم التزام مردم به احکام اسلامی کمتر شده است یا تقید بانوان به حجاب کمتر شده است به هیچ عنوان با واقعیت گستره دینداری حقیقی در دوره طاغوت یا میزان پایبندی به حجاب در آن دوره منطبق نیست.

به صورت موردی اشاره میکنم؛

 در دوره قبل از انقلاب قشری از جامعه به هیچ عنوان مقید به رعایت حجاب نبودند که آمار کمی هم نداشتند، قشر دیگری حجاب را بعنوان یک عادت و به تبعیت از عموم جامعه داشتند و این دسته به انضمام دسته سوم که ملتزمین به حجاب می باشند، آگاهی دقیق و کاملی نسبت به حد و مرز پوشش صحیح اسلامی نداشتند، این در حالی است که پس از پیروزی انقلاب، آگاهی نسبت به پوشش اسلامی و التزام آگاهانه به آن به شدت رشد و رواج داشته است. 


مسئله حجاب و پوشش ااما عیار رشد معنویت نیست اما به جهت حساسیت و برجسته بودن این مسئله و تصور بسیاری بر افول آن این مثال را بیان کردیم تا بدانیم باید با عینک جدیدی مسائل را بازخوانی کنیم و سعی کنیم آنگونه که مقام معظم رهبری مسائل را درک میکنند، بفهمیم.


❌در ادامه تحقیقی با عنوان #ایران_20 را برای شما به اشتراک می گذارم. در این تحقیق جایگاه ایران در آمارهای بین المللی با ذکر تمامی استنادات بیان شده است.


دانلود متن تحقیق ایران 20

https://eitaa.com/p_almorsalat/1073



#نوروز_98 

#کلام_ولی

#بیانیه_گام_دوم 

#تعطیلات_تعطیل_نیست 



مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : انقلاب ,دوره ,اسلامی ,بیانیه ,حجاب ,اخلاق ,مقام معظم ,معظم رهبری ,انقلاب اسلامی ,دوره طاغوت ,دوره انقلاب ,دوره انقلاب اسلامی ,منشور انقلاب اسلامی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وای زد موزیک :: yyzedmusic موضوعات عمومی Tara اسم جدید آلبوم نوین signcompanyseoshiraz4.parsablog.com خبر ایران | خبر های مهم ایران و جهان آموزش فارکس معرفی بهترین تولید کنندگان پنجره دو جداره همتراز کاشی